top of page

Školsko takmičenje u pružanju prve pomoći

Dana 25.05.2024 održano je prvo školsko takmičenje u pružanju prve pomoći koje je organizovala profesorica Milica Vuksanović.



Profesorice Stanka Vukčević, Vesna Raičković, Milena Bulatović i Milica Vuksanović redovno su vodile sekciju prve pomoći od marta do maja. Prilikom same realizacije casova prve pomoći pomogli su takođe profesori i instruktori prve pomoći dr Žana Pavićević, Lazar Ajković, Asmir Ćatovic, zatim dr Aleksandar Košarac i dr Ivana Šćepanović.


Nakon priprema, puno rada i truda održalo se takmičenje koje je podržala direktorica škole Kristina Radoman i omogucila sredstva za realizovanje istog.


U takmicenju su učestovale četiri ekipe iz Medicinske škole prvog, drugog, treceg i četvrtog razreda.


Pobjedničku ekipa koja je osvojila najviše bodova vodio je kapiten Kosta Milunović a njegov dio tima su bili Jana Bajčetić, Nina Mitrović, Anđela Stanišić, Matija Vuksanović i Vasilije Golubović.


Tokom same realizacije terena pomogli su nam vatrogasci Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Milo Krkotić i Stefan Prelević.


Posebna zahvalnost za profesore, instruktore prve pomoći i doktore koje su prisustvovali takmičenju i sudili za vrijeme istog a to su: Borko Maraš, Stanka Vukčević, Ivana Pavićević, Biljana Kasalica, Smiljana Dendic, Nataša Vojinović, Lazar Vukčević, Milena Bulatović, Milica Vuksanović, Ranka Konatar, dr Aleksandar Košarac, Minea Osmanagić, Stevan Ražnatović, Vuk Raičević,Asmir Ćatović, Lazar Ajković.


Velika zahvalnost za markirante i volontere koji su bili na visini svog zadatka i koji su odlično glumili povrede koje je profesorica Biljana Kasalica realistički prikazala.

Takođe, posebna zahvalnost za organizatorku praktičnog obrazovanja Ranku Konatar koja je pomogla u suđenju i realizaciji takmičenja, kao i kolegi Maraš Borku koji je dao svoj doprinos u realizaciji istog.


Na kraju takmičenja, proglasili smo pobjednike, uručili prehar i zahvalnice za sve naše učesnike i pripremili zakusku na kojoj smo svi sabirali utiske sa takmičenja.

Prelijepa atmosfera i timski rad dalo je takmičenju posebnu notu u nadi da će se ova tradicija nastaviti i da ćemo postići još bolje rezultate u budućnosti.

Comentários


bottom of page