top of page

Šahovski zamak osvijetljen suncem

Godinu dana kasnije, na istom mjestu gdje su profesori, nastavnici i učitelji crnogorskih škola vojevali za titulu najboljeg, danas, 26.11.2022. Medicinska je bila domaćin Pojedinačnom prvenstvu podgoričkih srednjoškolaca u šahu sa 30 učesnika!



Radovala se danas drevna božica Kaisa i milost svoju nam poslala koja se oslikavala na licima naše mladosti, koja zna cijenu i ljepotu igre nad igrama!


Kad se nađu na istom zadatku dobri ljudi, energija koja ih vodi, potpomognuta podrškom ŠSCG, u tehničkom i materijalnom smislu,glavnim sudijom Milanom Radonjićem i Igorom Vujačićem, te novim predsjednikom ŠK" Prosvjeta"- gdinom Željkom Sekulovićem, Lovćen Osiguranjem - kao novim generalnim sponzorom, prisustvom gospođe Radmile Milošević, direktoricom novog Premijer ligaša- ŠK" Dijagonale", uz nas, operativcima iz kluba, novinarskim britkim perom Branom Kadićem i dobrim domaćinima naše škole- uspjeh je izvjestan!

Razloga za radovanje imale su vođe sekcija u svim školama, gledajući borbenu i dobru igru svojih pulena, a svi su naši, bez obzira iz koje škole dolazili!

Naravno, da je pun sreće i ponosa bio prof. Srđan Maraš, čiji je pulen Dino Grbović, učenik III razreda Građevinske škole- fišerovskim rezultatom- nadmoćno osvojio I mjesto sa 8,5 poena iz 9 kola, na čemu mu iskreno čestitamo, kao i na tome što je odbranio dostojanstvo " muškog šaha" ispred četiri divne amazonke - Matee Popović, Milene Mosurović, Jane Katnić i Tare Ivanović, koje su pokazale svojim drugarima kako se igra dobar i kvalitetan šah među našim djevojkama, sadašnjim i budućim CG reprezentativkama!Ima razloga za ponos i prof.Milika Danilović iz Elektro škole, koji je doveo desetak odličnih mladih ljudi i šahista na ovaj turnir i koji su se plasirali veoma visoko na tabeli uz " bronzanu " Milenu Mosurović i veoma dobrog Ljubisava Raonića!

Ako slika govori više od riječi- osmijesi na licima " lavova" iz Sekcije naše škole moramo biti zadovoljni, ako je Vladimir Jocović sa 5 poena bio 9, Banović Filip, takođe sa 5 poena- 10. Tomić i Radević imali 50%...Andrej bio blizu...Moramo biti zadovoljni, kad znamo da naši učenici provode dane na teorijskoj i praktičnoj nastavi, i da smo sa Sekcijom počeli 4.11. i da Vlado nije bio zbog obaveza ni na jednom času, pokazali su veliki potencijal i ja sam kao njihov " trener" zadovoljan.


Poslije" spuštanja zavjese" na ovo takmičenje, svi su srećni otišli svojim kućama kada im obećasmo, uskoro nove ekipne šahovske susrete!

Gens una sumus!

Uz najavu IX Pojedinačnog prvenstva CG prosvjetara koje smo planirali za 10.12.2022.(subota), naravno, u našem šahovskom i prosvjetnom " hramu!"



Comments


bottom of page