top of page

Svjetski dan borbe protiv side

Našu školu su 1. decembra povodom Svjetskog dana borbe protiv side, posjetili predstavnici CAZAS-a, i našim učenicima održali edukativnu radionicu koja je osmišljena kroz kviz “ Koliko znaš o HIV-u”.


Kviz je realizovan uz pomoć platforme Kahoot I kreiran je od strane vršnjačkih edukatora za HIV/AIDS I sadrži 14 pitanja o AIDS-u i upotrebi kondoma.


Učenici su bili podijeljeni u timove i na taj način su se takmičili, a nakon svakog odgovora su dobili objašnjenje, a dalje u skladu sa tim dobili usmjerenje na dopunske servise podrške i naredne korake koje treba da preduzmu u odnosu na pitanje.


Učenici su ovom prilikom mogli da se upoznaju sa pojmovima HIV i AIDS, da saznaju koja je razlika, koji su putevi prenosa, gdje se mogu testirati itd.

Takodje učenici su upoznati sa prvom online platformom za samoprocjenu rizičnog ponašanja u odnosu na HIV i polno prenosive infekcije.

Kviz “ZDRAVIŠA” je osmišljen kao interaktivna platform za procjenu znanja, informisanje, edukaciju i upućivanje na postojeće zdravstvene servise, ali i kao lik koji promoviše upotrebu kondoma i zdrave stilove života.

Organizator ove edukacije je pomoćnica direktorice Branka Kovačević i ovim putem se najljepše zahvaljujemo gospodji Jeleni Rakčević iz CAZAS-a, koja je tog dana održala edukativnu radionicu našim đacima.



Commenti


bottom of page