top of page

Sajam knjiga u Beogradu

Tradicionalno, svake godine učenici naše škole, odlaze na Sajam knjiga.

Ove godine na Sajam su išli učenici 2. i 3. razreda sa odjeljenskim starješinama.

Na put smo krenuli 24. oktobra u ponoćnim časovima i u Beorad stigli u jutarnjim

časovima.


Uslijedilo je panoramsko razgledanje grada, gdje su vidjeli stadion Partizana i Crvene zvezde, Hram Svetog Save, Kuću cvijeća....

Uslijedilo je slobodno vrijeme koje je većina učenika provela u Knez Mihailovoj ulici, šetnja do Kalemegdana i ko je želio mogao je posjetiti i Zoološki vrt.


Učenici 2.razreda smjestili su se u hotelu „Jugoslavija“ na Novom Beogradu, a treći razredi u hotelu“ N“ na Voždovcu.


U pratnji profesora učenici su slobodno vrijeme u večernjim časovima iskoristili za

razgledanje grada, nezaobilazni Mc Donalds i HFC, i neku lijepu baštu da se popije

piće.


Drugoga dana odrađena je posjeta Sajmu knjiga , gdje je svako mogao pronaći

naslov koji ga interesuje,ali i sresti domaće i strane pisce koji su predstavljali

stara izdanja kao i aktulne produkcije.

Uz kupljenu knjigu, autori su ispisivali posvete i ostavljali autograme, što je za svakoga kupca bilo posebno zadovoljstvo.


Istoga dana, učenice 2. i 3. razreda, kozmetički tehničar,posjetile su u pratnji prof. Anđele Savović i Kristine Caušević profesionalnu ekipu @hollywoodbe antyline salon, gdje su imale priliku da nauče neke od najpopularnijih „beauty“ tretmana kao što su depilacija ,brow i lash lift, a takođe su se i upoznale sa načinom funkcionisanja i radom najnovije generacije radiofrekfentne tehnologije Indiba uređaja za tretmane lica i tijela.


Poslije Sajma odlazi se do čuvenog Beograda na vodi, gdje učenici imaju slobodno vrijeme za individualno razgledanje. Povratak u hotel, odmor i u večernjim časovima u pratnji profesora odlazak do Skadarlije ili neke druge destinacije po želji i dogovoru.


Četvrtog dana, poslije doručka krenuli smo prema Drvengradu, poznatom i kao Mećavnik, izgrađen po zamisli Emira Kusturice, gdje se stiče utisak da su te kuće tu stacionirane stotinama godina i da je svaka tražila svoju idealnu poziciju. Ulice nose imena poznatih umjetnika, sportista, slavnih ličnosti i svih onih ljudi koji su svojim idejama ostavili trag u istoriji čovječanstva.

Nije Kusturica ni Andrića zaobišao, pa se moglo ući u restoran “Lotika” , kafanu “Kod Ćorkana” , prodavnicu suvenira “Aska”.


Poslije Mećavnika stigli smo do Zlatibora. Tu smo proveli dva sata i krenuli put Crne Gore ponijevši sa sobom mnogo lijepih utisaka sa ovog putovanja.

Comments


bottom of page