top of page

RADIONICA MEDIA CORNER-A

ODRŽANA PRVA RADIONICA MEDIA CORNER-A



Danas su članovi nedavno osnovanog Media corner-a, Andrijana Mrdak, Anja Ivanović, Aleksandar Bujišić i Mihailo Đurašić održali prvu radionicu na temu medijsko-rodna pismenost sa 26 učenika naše škole u amfiteatru.


Govorilo se i diskutovalo na temu rodne ravnopravnosti, iznosili su se argumenti za i protiv stereotipnih vjerovanja u društvu, razmijenjivala su se iskustva na temu traženja pouzdanih izvora informacija kada se rade seminaraki radovi, pokušalo se odgonetnuti zašto se neka zanimanja doživljavaju kao tipično muška, a neka druga kao ženska i kako se to reflektuje u školi kroz neravnomjerno zastupljen broj dječaka i djevojčica u odjeljenjima u zavisnosti od smjera...


Učenici su tokom diskusije pokazali visok stepen kulture dijaloga argumentujući svoje stavove na način da ne vrijeđaju onoga ko drugačije misli. Većina učesnika radionice pokazala je interesovanje da i ubuduće prisustvuje radionicama i ostalim aktivnostima koje Media corner ima u planu, a njih 9 je izrazilo želju da budu i članovi istog pa Media corner od danas broji 17 članova.

コメント


bottom of page