top of page

Predavanje posvećeno Svjetskom danu borbe protiv dijabetesa

Organizovano od strane zamjenice direktora Škole, dr sci. med. Dijane Lalović i dr sci. Bojana Kraljevića, profesora, u ponedjeljak, 14.11.2022. godine, sa početkom u 15.00h, u amfiteatru Škole realizovano je stručno predavanje na temu "Dijabetes Melitus tip 1".

U okviru predavanja, karakteristike dijabetes melitusa tip1, način liječenja, karakteristike i vrste insulinske terapije, način davanja insulina, način kontrole nivoa glikemije u krvi, značaj vođenja dnevnika samokontrole, značaj pravilne ishrane i redovne fizičke aktivnosti, našim učenicima je predstavila MrSMS Biljana Kraljević, edukator za djecu oboljelu od dijabetesa i glavna medicinska sestra Odjeljenja dječije endokrinologije Instituta za bolesti djece, Kliničkog centra Crne Gore.


U okviru završnog dijela predavanja, učenicima i prisutnim kolegama u amfiteatru se pružila mogućnost da postavljaju pitanja, koja su uglavnom bila zasnovana na situacijama iz svakodnevnog života osoba oboljelih od dijabetesa.


Uz zahvalnost na posjeti i predavanju organizovanog u susret Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, predavaču se zahvalila zamjenica direktorice Škole, Branka Kovačević i dr sci. Bojan Kraljević, profesor.




Comments


bottom of page