top of page

Praznik šaha

Praznik šaha u JU Stručna medicinska škola u Podgorici, danas, 20.4.2024. pod pokroviteljstvom ŠK" Prosvjeta" i domaćina- Medicinske škole, odigrano je Drugo pojedinačno Prvenstvo učenika - pet podgoričkih srednjih škola,na kojem je nastupilo dvadeset šest učenika i učenica.



Prošlogodišnji pobjednik- Dino Grbović, učenik Građevinske škole - fišerovskim rezultatom 7/7,nadmoćno je osvojio prvo mjesto i nagovijestio da izrasta u zaista jakog majstorskog kandidata,na čemu mu čestitamo! Veliki uspjeh i drugo mjesto- pripalo je Katarini Đukić, najboljoj učenici I -og razreda naše škole, koja je po dodatnim kriterijima bila bolja od trećeplasirane Milene Mosurović, naše mlade reprezentativke i učenice Elektro škole, koje su sakupile 5/7 poena.Od četvrtog do osmog mjesta plasirali su se sljedeći učenici; Kršikapa Miloš,Rakočević Jovan, Raonić Ljubisav,Smuk Vasilije, Ivanović Tara i Milutinović Srđan sa 4,5 poena...


Uspjeh i fer borbu na turniru uz članove našeg Kluba, predsjednika Sašu Vujoševića, dragim ratnicima i amazonkama sa 64 crnobijela polja, poželio je i naš višestruki šampion i reprezentativac Crne Gore- gm Nikola Đukić.Podijeljene su medalje za najbolje, desetak vrijednih knjiga i ketering kao zakuska u pauzi kola.


Sudijski posao - besprijekorno je obavio gdin Mladen Popović, Internacionalni šahovski arbitar. Na kraju, velika zahvalnost direktorici, gđi Kristini Radoman što nam pruža podršku da se lijepo osjećamo u ovom našem hramu Vaspitanja i obrazovanja.

A čežnju i " glad" za šahovskom igrom, koju pokazaše naša divna djeca, vrlo je moguće da ćemo im " utoliti" na Kupu Prosvete- krajem maja ili početkom juna!

Gens una sumus !

コメント


bottom of page