top of page

DOBRO DOŠLI na BIOTEHNIČKI FAKULTET

Dana 07. aprila 2023. godine u Medicinskoj školi prezentovani su studijski programi Biotehničkog fakulteta, Univerziteta Crne Gore. Prezentovali su doc. dr Igor Pajović i magistar Stanko Vukadinović.

Maturantima je prikazana prezentacija fakulteta koja je obuhvatila interesantne detalje vezane za početke naučnoistraživačke djelatnosti davne 1937. i kratak istorijski presjek razvoja institucije.


Prezentovane su osnovne djelatnosti fakulteta, odnosno, stručno-savjetodani dio, savremeni naučni angažman i nastava.


Prikazane su laboratorije Biotehničkog fakulteta: Agrohemijska; Laboratorijaza sjeme; za entomologiju;fitofarmaciju;fitopatologiju;virusologiju;laboratorijaza nematologiju i urbanu zoologiju; enološka. Zatim laboratorija za molekularnu genetiku u stočarstvu; za hranu i hraniva;za mikrobiologiju u animalnoj proizvodnji; za istraživanja u šumarstvu; za maslinovo ulje; pomologiju; ljekovito bilje; mljekarstvo i Banka biljnih gena. Kao poseban dio prikazano je i ogledno imanje - ‚‚Lješkopolje’’


Iznad svega i na prvom mjestu prezentovani su akademski i primijenjeni studijski programi.


Akademske osnovne studije: „Biljna proizvodnja“ sa modulima „Voćarstvo, vinogradarstvo i vinarstvo“ i „Ratarstvo i povrtarstvo“; odnosno „Animalna proizvodnja“ sa modulima „Zootehnika“ i „Animalni proizvodi“.


Akademske master studije: „Voćarstvo, vinogradarstvo i vinarstvo“; „Ratarstvo i povrtarstvo“; Zaštita bilja“; „Tehnologije u animalnoj proizvodnji“; kao i interdisciplinarne master studije „Agrobiznis i ruralni razvoj“ i „Bezbijednost hrane“.


Doktorske studije: „Biotehnika“.


i


Primijenjene osnovne studije: „Mediteransko voćarstvo“ sa modulima „Rasadničarstvo“ i „Ekološka poljoprivreda“; odnosno „Kontinentalno voćarstvo i ljekovito bilje“ sa modulima „Kontinentalno voćarstvo“ i „Ljekovito bilje“.


Primijenjene master studije: „Rasadničarstvo“; „Kontinentalno voćarstvo i ljekovito bilje“.


DOBRO DOŠLI na BIOTEHNIČKI FAKULTET !!!


Comments


bottom of page